Blog Layout

Kēkss no pilngraudu plēkšņu (spelta) un griķu miltiem

Sastāvdaļas

100 g griķu miltu

100 g pilngraudu plēkšņu miltu

100 g sviesta

100 g cukura

2 olas

2 ēdamkarotes kaņepju sēkliņu (grauzdētu, smalcinātu)


Pagatavošana

Sviestu patur istabas temperatūrā, līdz tas kļūst mīksts, tad liek bļodā, pieber cukuru un iesit olas. To visu kuļ līdz gaisīgai masai. Maisījumam pievieno miltus, kaņepju sēklas un kuļ līdz viendabīgai masai.

Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem. Kēksa masu lej formiņās, cepeškrāsnī cep 15 minūtes (laiks ļoti atkarīgs no kēksa formiņu izmēra).

Share by: